Izalco Volcano from Cerro Verde National Park, El Salvador.; Shutterstock ID 349713224; PO: ng

Wat u moet weten voordat u naar El Salvador gaat

El Salvador heeft een geschiedenis doorgemaakt die te veel pijn heeft vanwege zijn kleine formaat. Hoewel het zichzelf sinds de wreedheden van de burgeroorlog in de jaren tachtig bijna volledig heeft herbouwd, blijft El Salvador het meest gevaarlijke land in Midden-Amerika.

Maar gedurfde backpackers en andere reizigers in El Salvador blijven El Salvador bezoeken. Daar hebben ze goede redenen voor. De lokale bevolking is buitengewoon gastvrij. Generaties internationale surfers getuigen dat de pauzes aan de Pacifische kust van El Salvador wedijveren met de beste van de wereld. En de natuurlijke schoonheid van de natie – vulkanen, groene koffieplantages, afgelegen stranden – is adembenemend, hoewel de vernietiging en ontbossing bijna rampzalig zijn.

Waar te gaan

De drukke hoofdstad van San Salvador heeft reizigers historisch gezien niet veel aangetrokken, maar een aantal gebieden is de afgelopen jaren nieuw leven ingeblazen. De stad staat ook centraal in veel van de attracties van El Salvador, zoals de stranden en de vulkaan San Salvador. Het nabijgelegen Santa Ana is veel aantrekkelijker, omgeven door koffieplantages en suikerrietvelden – reis naar de Maya-ruïne van Tazumal, de voormalige setting van mensenoffers! Twee uur naar het noorden biedt La Palma koel weer en een prachtig uitzicht.

Omdat El Salvador zo klein is, zijn reizigers nooit ver van de Pacifische stranden van het land. En wat voor stranden ze zijn. Het water is gemiddeld meer dan tachtig graden, de golfbreuken zijn perfect en het zand is zelden druk. Geen wonder dat surfers het hele jaar door naar de stranden van El Salvador trekken – de favorieten zijn La Libertad, Las Flores en Playa Herradura. De stranden van Costa del Sol en San Juan del Gozo zijn beter voor niet-surfers, met zacht wit zand en rustiger water.

Vier uur ten noorden van San Salvador is het Montecristo National Park een mysterieus en mooi nevelwoud, precies op de plek waar de grenzen van Guatemala, Honduras en El Salvador samenkomen. Het El Imposible National Park is een andere mooie natuurlijke bestemming – volg de 9 km lange tocht naar het hoogtepunt, Cerro Leon, voor een onvergetelijk uitzicht op nog rokende vulkanen.

Beste tijden om te bezoeken

Het regenseizoen van El Salvador is tussen mei en november en het droge seizoen is tussen december en april. Zelfs in het regenseizoen zijn zonnige dagen de norm. Onweersbuien zijn kort en krachtig en komen meestal laat op de dag voor.

Tijdens de paasweek, Semana Santa genaamd, zitten de hotels en stranden van El Salvador vol met lokale toeristen. Kerstmis en Oud en Nieuw zijn ook druk – zorg ervoor dat u lang van tevoren reserveert als u van plan bent om tijdens deze vakanties te bezoeken.

Your email address will not be published. Required fields are marked *