Meng verschillende houttinten in uw decoratie

Het moment voor kamers gevuld met matchy-matchy houten decor is gekomen en (gelukkig) verdwenen. Tegenwoordig voegt het mengen van verschillende houttinten bij het decoreren variatie toe in kleur, textuur en patroon, waardoor een ruimte visueel aantrekkelijker wordt. Maar wat is het geheim van het combineren van verschillende houttinten zonder dat een kamer samen geplaveid aanvoelt?

Hoewel er geen vaste regels zijn, zijn er een paar dingen die u in gedachten kunt houden om een ​​specifieke look of stemming te bereiken. De essentiële noodzaak om te weten? Natuurlijke houtkleuren zijn neutraal, waardoor ze redelijk bestand zijn tegen gebruik in elk kleurenschema. Van contrasterende tinten tot patroonkorrels, hier zijn tips voor het mixen en matchen van houttinten als een professional.

Klein open concept huis met rustieke uitstraling

Alle houten meubels passen bij de muur van teruggewonnen hout. De eettafel gemaakt van walnoot, een prachtig hardhout dat bekend staat om zijn kracht, pikt de muren op met chocoladebruine tinten. De niet bij elkaar passende eetkamerstoelen in beuken zorgen voor een klein contrast. Het honingkleurige hout past niet alleen prachtig bij de karameltinten van de muur, maar ook bij de eiken vloer.

Combineer levend randhout met moderne stukken hout

De prachtige natuurlijke vorm van het aanrechtblad van levend hout trekt de aandacht. De rustieke, uit hout gesneden barkrukken in walnoot geven een boho-sfeer. Het toevoegen van een uitbarsting van goudgele kleur zijn de op maat gemaakte eiken kasten. Bovenop de vloeren zijn planken van warm walnoot.

Voeg warmte toe aan een neutraal kleurenschema met verschillende houttinten

Diverse houtaccenten in verschillende tinten geven warmte aan een neutrale woonkamer met een stoer kleurenschema. Combineer witte muren met bleke hickoryvloeren om de lichte ruimte groter te laten lijken. Faux houten porseleinen tegels bedekken de open haard. Een walnoot-unit aan de linkerkant voegt praktische opslag toe. De fauteuil en schoorsteenmantel zijn beide massief eiken.

Your email address will not be published. Required fields are marked *