Levende muurideeën

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om een ​​kale muur te versieren of iets nieuws om aan die galeriewand toe te voegen, overweeg dan een levende muur. Een levende muur is in wezen een muur bedekt met levende planten, hetzij in individuele plantenbakken of samengevoegd om een ​​levend kunstwerk te creëren.

Een levende muur heeft niet alleen het voordeel dat hij mooi en opvallend is, maar hij kan ook uw lucht zuiveren, stress verminderen en zelfs achtergrondgeluiden in uw kamer dempen. Meer overtuigend willen zijn dat een levende muur een geweldige toevoeging aan je huis is? Bekijk deze mooie voorbeelden.

Een keuken levende muur

Als je het geluk hebt om voldoende licht in je keuken te hebben, overweeg dan een levende muur. Deze statementmakende levende muur heeft een scala aan bladgroen als een prachtige achtergrond voor de neutrale ruimte.

Wanneer u besluit een levende muur te installeren, overweeg dan planten die vergelijkbare zorg nodig hebben, omdat u ze tegelijkertijd water geeft en voedt. Klim- en kronkelende planten zoals pothos of philodendron zijn geweldige opties voor starters die gemakkelijk te onderhouden zijn.

Hang manden

Wilt u de look opnieuw creëren zonder het harde werk van het maken van een groot scherm? Deze mooie plantenmuur maakt gebruik van draadmanden die aan de muur worden gehangen om te pronken met verschillende gemakkelijk te verzorgen planten zoals pothos. Dit idee kan worden nagebootst met bijna elk type mand (vergeet de plastic voering niet) en een paar muurhaken.

Dit idee is ook beter voor iedereen die geen eeuwen wil doorbrengen met snoeien en het bijwerken van hun levende muur. Een enkele aan de muur gemonteerde levende muur kan veel geduld en tijd vergen om bij te blijven, dus een scherm met individueel ingemaakte planten kan gemakkelijker zijn voor iemand met beperkte tijd.

Fleur uw kantoor op

Groen in uw kantoor brengen is een van de beste manieren om uw ruimte op te fleuren en een beetje meer productiviteit te stimuleren. Dit kantoor bewijst dat je met een levende muur niet veel meer decor nodig hebt.

Luchtplanten zoals tillandsia zijn geweldige keuzes voor een kantoor omdat ze niet veel verzorging nodig hebben, maar er toch mooi uitzien als ze samen zijn gerangschikt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *