Ideeën om met witte muren te leven

Hoewel het waar is dat witte muren de afgelopen jaren op de achtergrond zijn gevallen in trendy grijze, diepe juweeltonen, felle tinten en zelfs zwart, is het ook waar dat wit nooit echt uit de mode raakt. Bekijk deze slimme decoraties als bewijs.

witte muren

Er is een reden waarom bijna elke verhuur muren heeft die een of andere versie van wit zijn geverfd: het ziet er schoon en fris uit, het werkt met elke andere kleur, het is niet moeilijk om over te schilderen en standaard witte verf is meestal een van de goedkoopste opties bij uw plaatselijke thuisverbeteringscentrum. Maar als je klaagt over de witte muren van je huis, maar ze niet opnieuw kunt schilderen vanwege huurbeperkingen, budgetproblemen of ontwerpverschillen tussen familieleden, neem dan moed. Er zijn tal van decoratietrucs die het beste uit witte binnenmuren halen.

Scandi-stijl

Als je neigt naar een strakke, minimalistische look, dan zijn je witte muren de perfecte basis voor Scandinavische stijl. Het kenmerk van deze rustige en overzichtelijke look is veel wit – vooral aan de muren – met een vleugje zachtgrijs, blauw en bruin om een ​​sereen contrast toe te voegen. Functionele, strakke meubels, veel planten en stoffen met noppenstructuur versterken de esthetiek.

Eén kleurcontrast

Wit op zichzelf kan een beetje steriel zijn, maar te veel kleur kan tot overbelasting leiden. Het perfecte compromis is een kamer die wit trouwt met één sterke kleur, die marineblauw, rood, smaragdgroen, zonnig geel of zelfs paars of roze kan zijn. Verspreid je accentkleur door de ruimte: gordijnen, kussens, beddengoed, vloerkleden, kunstwerken en verlichtingsarmaturen kunnen allemaal een vleugje kleur toevoegen die afhankelijk is van de witte muren om dingen onder controle te houden, maar nooit saai.

Spectaculaire accessoires

Elke kamer verdient iets bijzonders. Laat je alledaagse witte muren naar de achtergrond verdwijnen terwijl een fantastisch accessoire centraal staat. In de slaapkamer kan mooi beddengoed de ster spelen, terwijl in de woonkamer een showstopping-lamp alle aandacht trekt. Zelfs een zeer grote kamerplant – huilende vijg, vioolbladvijg, rubberboom, yucca, Norfolk Island-den, jadeplant en paardenstaartpalm bereiken allemaal vijf voet of veel meer – kan het middelpunt van een kamer zijn.

Your email address will not be published. Required fields are marked *