Hoe een klein balkon te versieren

1. Kies praktische en multifunctionele meubels

Toen ik voor het eerst onze zitplaatsen begon te plukken, bestelde ik uiteindelijk veel te veel meubels. Ik wilde genoeg zitplaatsen hebben voor minimaal 2 personen, maar ik wilde ook echt een eierstoel omdat ze zo schattig zijn. Ik bestelde deze kleine loveseat (die ik uiteindelijk bewaarde) en deze prachtige eierstoel (die ik uiteindelijk terugkeerde). Beiden zouden niet passen en ik moest er 1 kiezen om te houden, dus de bank bleef zitten omdat hij de meeste mensen op zijn plaats had en de beste pasvorm was (praktisch).

Je moet ervoor zorgen dat je stukken kiest waarmee je van je ruimte kunt genieten en toch ruimte hebt om te bewegen. Als je een bank of stoelen krijgt die zo groot zijn dat ze de hele lengte of breedte van je balkon beslaan, zul je niet van de ruimte kunnen genieten. Uiteindelijk plaatsten we de loveseat aan de uiterste rand van ons balkon tegen de muur en de reling waardoor we zoveel lege ruimte hadden voor andere dingen + veel ruimte om rond te lopen of lay-out.

Dat gezegd hebbende, zijn multifunctionele stukken de juiste keuze. Probeer stukken te vinden die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, zoals deze rieten poef die kan worden gebruikt als tafel, zitplaats of als voetensteun. We hebben er twee besteld, maar we wachten nog steeds op de andere om aan te komen.

2. Installeer gras of een kleed om de vloer zachter te maken

Zoals je op de vorige foto kunt zien, was onze balkonvloer hard, grijs beton voordat we hem een ​​make-over gaven. Ik wilde naar buiten kunnen stappen en “gras” op mijn voeten voelen, dus astroturf was een must. Dit werd uiteindelijk een van de meest essentiële functies van onze balkonupdate en ik raad het ten zeerste aan om het te doen als je kunt. Het brengt echt leven in je ruimte en voelt zo comfortabel en mooi aan!

Een andere optie is een buitendeken. Maar als je in een regio woont waar veel regen valt, is dit misschien niet de beste optie.

Zorg ervoor dat je een tapijtband, een zeer sterke schaar en natuurlijk een hoogwaardige grasmat met drainage hebt om je grasmat te installeren.

3. Hang een schutting of scherm voor privacy

We hebben een metalen barbehuizing op ons balkon, dus er was niet veel privacy. Dit bamboe hekwerk heeft zo’n verschil gemaakt! Ik ben dol op de privacy die het biedt, evenals de tropische eilandvibe die het geeft aan het uiterlijk van ons kleine balkon. Het omsluit echt de ruimte en geeft het gevoel alsof we in onze eigen kleine privéoase zijn.

4. Voeg kleur en diepte toe aan je muren met nepbloemen

Als je iets van mij weet, weet je dat ik er alles aan doe om kleur aan muren toe te voegen. We hebben nauwelijks blinde muren in ons huis en ik wilde die trend niet beëindigen met ons balkon. Ik wilde echt een tuin beginnen, maar met alle beestjes en het slechte weer in South Carolina, was het logischer om me te concentreren op nepbloemen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *