Deskundige gids voor het dragen van seersucker deze zomer

Als je ooit midden in de zomer in Italië bent geweest en je hebt afgevraagd hoe de mannen daar in vredesnaam rond het middaguur rondzwerven terwijl je langzaam op de kasseien smelt, is het antwoord eenvoudig: ze zijn waarschijnlijk seersucker dragen.

Maar wat is seersucker? Sta ons toe om even technisch te worden. Seersucker is een gebobbeld materiaal, over het algemeen katoen of wol (hoewel het bekend is dat Japanse labels zoals Beams Plus wat poly erin gooien voor extra ademend vermogen), dat wordt gecreëerd door de vezels op dubbele weefgetouwen te weven met verschillende snelheden en spanningen. Deze techniek creëert afwisselend gladde en ruwe lijnen (vandaar dat traditionele seersucker vaak wordt geleverd in smalle, contrasterende strepen), waardoor de stof ademend blijft en niet blijft plakken aan je huid, zelfs op de heetste Florentijnse middagen.

Voor mij is seersucker een van die typische zomerstoffen. Voor jassen en broeken werken we meestal met een geweldige Italiaanse molen in Como, die de beste seersucker ooit maakt, in effen kleuren en gekke tie-dye-effecten, gemaakt met een handproces. De stof is stevig genoeg om een ​​werkjack of chino-broek van te maken, maar licht genoeg om perfect aan te voelen voor de warme dag.

Terwijl andere grote zomerstoffen gevoelig zijn voor kreuken en kreuken (we zien je, linnen), is seersucker een droom voor de ijzer-aversie, die weer tot leven komt na zelfs de vreemdste inpakklussen. Die leuke eigenschap maakt het ook een ideale kandidaat voor vakantiekleding en -broeken. In de afgelopen jaren is het ook gebruikt om t-shirts, hoeden en zelfs tassen te maken, wat zijn veelzijdigheid bewijst buiten trouwkleding.

Om het beste soort seersucker te kiezen, gaan we altijd eerst met de hand. Vervolgens gaan we op gewicht van de stof. Het moet altijd een zachte aanraking hebben, niet te krassend en, belangrijker nog, de eerste aanraking moet koel aanvoelen, omdat een van de geweldige eigenschappen van seersucker het koelvermogen is.

De blazer is (natuurlijk) gedeconstrueerd en de broek heeft een taille met trekkoord, waardoor hij het gevoel en de flexibiliteit van vrijetijdskleding heeft, maar met een look die genoeg slim genoeg is voor een Italiaans banket, mocht je aan het hoofd van de bank moeten zitten tafel en bedel een octogenarische olijfolie-magnaat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *